MESOPOTÀMIA TURCA Del 8 al 19 de maig 2023

Què visitarem?

ANTIOQUIA, VAKIFLI, SAMANDAG,

GAZIANTEP, NEMRUT, ADIYAMAN,

SANLIURFA,HARRAN, GOBEKLITEPE,

MARDIN, MIDYAT, DIYARBAKIR, ISTAMBUL

 • Sortida: 08 de maig de 2023
 • Preu per persona: 2.825 € + 340 € TAX

ITINERARI

8 MAIG

PUNT D’ORIGEN – BARCELONA – ANTIOQUIA

 

Trasllat a l’aeroport del Prat, per sortir en vol a les 08:10h amb destinació Istanbul. Arribada a les 12:35h i a les 14:15h sortida en vol amb destinació Antioquia, província de Hatay. Arribada a les 15:55h i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

 

9 MAIG

ANTIOQUIA – VAKIFLI – SAMANDAG – ANTIOQUIA

 

Esmorzar a l’hotel. Al matí visitarem l’únic poble armeni que queda a Turquia, Vakifli. Aquest petit llogaret de només uns 130 habitants
compta amb una gran història marcada a foc per la resistència de Musa Dagh, en ple Genocidi Armeni, quan 4.500 armenis van resistir a les envestides turques durant gairebé quaranta dies fins al rescat de la flota francesa. Continuarem fins a Samandag on veurem el túnel de Titus, una autentica meravella d’ingenieria d’aquella època.
Dinar en restaurant. A la tarda visitarem la Antioquia, el centre de la ciutat, el seu basar i la famosa Mesquita Habib-i Neccar. Va ser demolida durant el terratrèmol de 1853. Va ser reconstruït pels otomans, però el minaret es va quedar dret i és més antic. Retorn a l’hotel, sopar i allotjament.

 

10 MAIG

ANTIOQUIA-GAZIANTEP

 

 Esmorzar a l’hotel. Començarem visitant la Gruta de San Pedro. Té una profunditat de 13m i una alçada de 7m. Va ser usada com a lloc de reunió en el cristianisme primitiu, i se la considera una
de les primeres esglésies. Les parts més antigues de la construcció daten del segle IV o V (sòls de mosaic i restes de frescs al costat dret de l’altar). Continuarem cap al Museu de Hatay on podrem admirar la gran col·lecció de mosaics romans, l’església catòlica i la sinagoga. Dinar en restaurant. A la tarda ens dirigirem cap a Gaziantep. Arribada i acomodació a l’hotel. Sopar i allotjament.

 

11 MAIG

GAZIANTEP

 

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem la ciutat de Gaziantep. És una de les províncies més desenvolupades de la regió, a més d’una de les més antigues, amb una història que es remunta als hitites. És a més la principal zona de cultiu de pistatxo de Turquia i compta amb extensos oliverars i vinyes, la qual cosa la converteix en una de les més importants zones agrícoles i industrials del país. Visita del Museu del Mosaic, que alberga la major col·lecció de mosaics de Zeugma, una ciutat romana propera, molt coneguda per les seves impressionants cases amb terres de mosaics. Continuarem visitant el mercat local on veurem els productes més típics de la regió i de cobre. Dinar en restaurant. Avui provarem el millor i més famós postre de Turquia, el baklava. A la tarda visitarem el castell de Gaziantep, se sap que va ser fundat sobre un monticle la història del qual es remunta a fa 6000 anys, al període Calcolític, i que hi va haver una petita ciutat anomenada “Theban”. Retorn a l’hotel, sopar i allotjament.

 

12 MAIG

GAZIANTEP – NEMRUT – ADIYAMAN

 

Esmorzar a l’hotel. Sortida en direcció a Halfeti on realitzarem un creuer pel riu Éufrates. Tot seguit continuarem cap a Karakus. Arribada i dinar en restaurant.
El Túmul de Karakus és un mausoleu pertanyent a les dones de la família del Regne Commagene, ubicat a Kahta. Passarem pel Pont Cendere, ubicat dins d’un dels parcs nacionals més importants de Turquia, que conté la muntanya Nemrut Dağı i les cèlebres restes de la civilització de Comagene, patrimoni mundial de la UNESCO. Pujarem al Mont Nemrut, una muntanya de 2.134 metres d’altitud, per veure el túmul del Rei Antíoco de Comagene, una tomba molt especial amb estàtues gegants, els caps de les quals es troben esparcides pel terra i reflexen l’esplendor del passat. Continuarem fins arribar a Adiyaman. Sopar i allotjament a l’hotel..

 

13 MAIG

ADIYAMAN – SANLIURFA

 

Esmorzar a l’hotel. Sortida en direcció a Sanliurfa, lloc de naixement del profeta Abraham. Avui visitarem l’estany de Balikligol conegut a les llegendes jueves i islàmiques com el lloc on Nimrod va llançar al profeta Abraham al foc. Continuarem visitant el Museu d’Urfa on hi ha una replica de Gobeklitepe. És un antic santuari que s’aixeca al punt més alt d’una extensa cadena muntanyosa situada a uns 15 quilòmetres al nord-est de la ciutat de Sanliurfa. Dinar en restaurant. Després de dinar ens dirigirem cap al Museu del Mosaic de Haleplibahce. Té una superfície de 6.000 m2. Amb el seu diàmetre de 82m és l’estructura sense columnes més gran de Turquia. Resta de la tarda lliure. Sopar i allotjament a l’hotel.

 

14 MAIG 

SANLIURFA – HARRAN – GOBEKLITEPE -SANLIURFA

 

Esmorzar a l’hotel. Sortida en direcció Harran, ciutat/jaciment arqueològic al sud-est de l’actual Turquia, a la cruïlla de Damasc, Karkemish i Nínive. Visitarem la famosa universitat, algunes persones diuen que va ser la primera universitat islàmica de la història. Va ser molt famosa pels seus astrònoms i matemàtics. També visitarem la Mesquita (Ulu Cami) i les seves cases característiques. Dinar en restaurant. A la tarda continuarem cap a Gobeklitepe. És un antic santuari. Sense que se sàpiga el motiu, tot aquest complex de pedres, pilars i escultures va ser deliberadament enterrat sobre el 8000 aC. i va romandre oblidat durant uns deu mil anys. Juntament amb Nevali Çori, aquest jaciment ha revolucionat la comprensió del Neolític euro-asiàtic. Retorn a l’hotel, sopar i allotjament.

 

15 MAIG 

SANLIURFA – MARDIN

 

Esmorzar a l’hotel. Sortida en direcció a Mardin. En arribar visitarem la seva Mesquita, la Madraza Zinciriye, l’última madrassa dels Artuqids a Mardin. Dinar en restaurant. Continuarem visitant el monestir Deyrulzafaran. És un important monestir sirià ortodox. Sol ser més conegut pel seu sobrenom, el “Monestir del Safrà”, que es deriva del color càlid de la seva pedra. A la tarda, si tenim temps visitarem també l’església Kirklar. Kirklar Kiliesesi significa l’Església dels 40 Màrtirs i és una Església Ortodoxa Síria construïda originalment el 1569.

 

16 MAIG 

MARDIN – MIDYAT – MARDIN

 

Esmorzar a l’hotel. Sortida en direcció Midyat. Visitarem la ciutat antiga de Dara a la riba del riu Bouron. Va ser una important  ciutat fortalesa de l’imperi Romà d’orient al nord de Mesopotàmia. Dinar en restaurant. A la tarda visitarem el Monestir Mor Gabriel, que és el més antic monestir ortodox siríac que ha sobreviscut al món.
Retorn a Mardin, sopar i allotjament a l’hotel.

 

17 MAIG 

MARDIN – RIU TIGRIS – DIYARBAKIR – MARDIN

 

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem el pont sobre el riu Tigris (On Gozlu Kopru), Hasanpasa Hani, on pendrem un cafè/té típic de la zona. Continuarem visitant la Mesquita, Dort Ayakli Minare i les muralles de la ciutat de Diyarbakir. Dinar en restaurant. A la tarda tornarem a Mardin. Gaudirem de la tarda lliure per passejar per la ciutat i realitzar interessants compres. Soparem a Cercis Murat Konagi, un restaurant local molt bonic on menjarem un menú típic de la zona (begudes no incloses). Allotjament a l’hotel.

 

18 MAIG 

MARDIN – ISTAMBUL

 

Esmorzar a l’hotel. Trasllat privat cap a l’aeroport de Mardin per sortir en vol a les 09:20h amb destinació Istambul. Arribada a les 11:30h. Trasllat i acomodació a l’hotel.
Resta del dia lliure per visitar la ciutat d’Istambul i realitzar compres. Allotjament a l’hotel.

 

19 MAIG 

ISTAMBUL – BARCELONA – PUNT D’ORIGEN

 

Esmorzar a l’hotel. Dia lliure per visitar la ciutat. A la tarda, trasllat a l’aeroport per sortir en vol a les 20:15h amb destinació Barcelona. Arribada a les 23:00h i trasllat al punt
d’origen..

Serveis inclosos

 • Trasllats punt d’origen – aeroport – punt d’origen. Dte. 30€ per no utilitzar aquest servei.
 • Guia acompanyant de Viatjalia Destins.
 • Vols Barcelona – Hatay / Mardin – Istambul / Istambul – Barcelona. Cia. Turkish Airlines.
 • S’inclou facturació d’una maleta de 20 kgs. per persona. Trasllats privats aeroport – hotel – aeroport amb maleters.Hotels 4/5 *.
 • 2 nits Antioquia, 2 nits Gaziantep, 1 nit Adiyaman, 2 nits Sanliurfa, 3 nits Mardin i 1 nit Istambul.
 • Règim de pensió completa, excepte 2 últims dies a Istambul.
 • Autocar privat durant tot el circuit, amb seients assignats.
 • Visites i entrades descrites a l’itinerari amb expert guia local i servei de radio-guies.
 • Assegurança d’assistència i cancel·lació amb totes les cobertures per la COVID-19.

Altres

  • Suplement Individual: 850 €
  • Suplement sortida 20 persones: 170€
  • Passaport validesa 6 mesos
  • CERTIFICAT VACUNACIÓ COVID DIGITAL EU, validessa 6 mesos.

Descarrega’t el fullet del viatge:

Vols que programem aquest viatge?

Contacta amb nosaltres